Tuesday, 11 December 2012

12.12.2012

Ramai yang kecoh hari ni 12.12.2012.Memang cantik tarikhnya.Tapi aku cuma ingat satu perkara jer 12.12 ni birthday ma.Walaupun ma dah tak ada, walaupun dah tak boleh celebrate sama tapi tetap rasa nak ajak cik onn pergi celebrate.

P/S : mesej untuk ma

1.Orang dah 3 tahun jadi lawyer macam ma nak
2.Orang tak kahwin lagi..mungkin belum ada jodoh
3.Orang hidup baik-baik macam ma nak
4.Orang dah tak marah-marah macam dulu-dulu
5.Orang dah pandai masak ikan singgang macam ma selalu buat
6.Orang cuba masak macam ma masak tapi rasa tak sama
7.Orang makin berisi..tah2 nanti baju2 ma dalam almari tu dah boleh pakai nanti
8.Orang bahagia...walaupun tiap hari orang rindukan ma
9.Lupa...hehehe..pinggan mangkuk ma sume dah orang letak dalam almari baru..dont worry orang belanja

Ma walaupun ma dah tak ada dengan orang, orang janji :

1.Akan jaga adik-adik elok2
2.Akan rajin mengaji dan tak tinggal solat
3.Akan hormat orang tua tak kira siapa dan macam mana dia layan orang
4.Tak akan cakap kasar dengan sesiapa pun
5.Akan selalu ada untuk family
6.Akan cari suami yang baik (hehehe..)
7.Akan jaga nama baik ma
8.Akan selalu buat baik pada orang lain
9.Akan cuba selalu buat ma bangga sebab ada orang
10 Akan selalu doakan ma dan semua orang

Kalau nak tulis memang banyak pesan ma, tapi orang tahu ma nak orang jadi orang baik, anak baik...ma semoga ma bahagia kat sana, semoga ma selamat dunia dan akhirat semoga Allah pertemukan kita di akhirat nanti...sebab..... orang rindu sangat pada ma...sayang sangat pada ma....kalau orang boleh ada ma lain pun..orang cuma nak ma sorang jer...al-fatihah

No comments:

Post a Comment